Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

 Hier ben je: Home > Wie zijn wij? > De medewerkers

Visie en missie

ECOintention-Practitioners

Team opleiding

De medewerkers

> Hans Andeweg

> Rijk Bols

> Nelly Kempe

> Anne Marie Backes

> Jolanda Mul

> Jolanda Poot

> Jon Marree

> Karin van Iersel

> Karina Hendriks

> Marion de Vries

> Natascha van den Ban

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Rijk Bols | persoonlijke informatie

 

Rijk Bols | ECOintention

 

 

Rijk Bols

Geboren en getogen ben ik in Kerkrade, in het uiterste zuidelijke puntje van Nederland. Ik heb altijd van dieren en de natuur gehouden. Mijn grote hobby, op mijn paard en met mijn hond door de bossen dwalen, past daar natuurlijk prima bij. Ik wilde graag met dieren en/of mensen werken. Het werden mensen en ik belandde in het ziekenhuis, waar ik vijftien jaar als röntgenlaborante werkte.

 

De interesse voor de natuur bleef en in 1990 wilde ik "oerwoud beleven". Ik ging daarvoor naar Costa Rica, waar ik Hans Andeweg tegenkwam. Hij liet me kennis maken met de "energetische kant van de natuur". De energie van zo’n eeuwenoude oerwoudreus is overweldigend! Een overtuigende ervaring en het begin van mijn weg in de energetische wereld.

 

In 1994 ben ik dit in de praktijk gaan brengen bij het Duitse Instituut voor Resonantietherapie. De visie van Irene Lutz, een van de oprichtsters van het IRT, was voor mij uiterst overtuigend. Irene werd ziek, nadat ik korte tijd door haar was ingewerkt. Ik heb mijn ziel en zaligheid erin gelegd de projecten voor haar verder te voeren. Dat was wel een sprong in het diepe, want zo uitgerijpt was de methode niet en zoveel ervaring had ik ook nog niet. "Stralingshygiëne" was voor mij als ex-röntgenlaborante altijd een hot item. Vertaald naar dit energetische werk noemen we dat "energetische hygiëne", maar daarmee werd helemaal niet gewerkt. Een en ander is me dan ook niet in de koude kleren gaan zitten, maar het was wél uiterst leerzaam.

 

Op het IRT heb ik gewerkt aan projecten in Rusland, Tjsechie, Oostenrijk, Duitsland etc. Zo heb ik ervaring opgedaan met projecten die varieerden van 10 tot 40.000 hectaren. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie, dat ik het menselijke element toch wel miste bij deze manier van werken. Bovendien ontbrak, zoals gezegd, de "energetische hygiëne", waardoor ik met burn-out-achtige symptomen te kampen kreeg.

 

Hans en ik hebben overlegd, hoe dat anders zou kunnen en zo hebben we de ECOintention ontwikkeld. We hebben daarbij geprobeerd om de zwakke punten van de Resonantietherapie te verbeteren en de sterke te behouden.

 

We besloten de methode een breder draagvlak te bezorgen door cursussen te geven. Verder wilden we ons ook meer op mensen en hun directe omgeving richten. Op de eerste plaats natuurlijk hun thuis, zodat daar een goede plaats is, waar ze kunnen ontspannen en zich weer helemaal "opladen". Verder boerderijen, zodat er gezondere producten komen en het eventuele vee, ook als het intensief gehouden wordt, een zo goed mogelijke levenskwaliteit krijgt.

 

En last but not least het bedrijfsleven, waar veel mensen toch een heel groot gedeelte van hun dag doorbrengen. Zowel voor de mensen als voor de productie is het een voordeel als er een goede energie is: het werkt fijner en ontspannener, er ontstaan minder irritaties, minder discommunicatie en daardoor is de weg vrij voor een betere productie.

 

Als "zuiderling" ben ik Katholiek opgevoed, maar ik heb al redelijk jong vastgesteld, dat het RK-geloof niet echt mijn ding is. Voor mijn kennismaking met het energetische werk geloofde ik aan helemaal niets meer. Bij het balanceren van mijn projecten, merkte ik echter, dat er steeds "iets" aanwezig was. Je zou dat een engel, wezen, begeleider of hoe dan ook kunnen noemen. Hoe je Het ook noemt: God, Jaweh, Allah of Goddelijke Energie, als je vanuit je hart werkt, dan helpt Het je daarbij. ECOintention zal dus ook nooit een "koud kunstje" kunnen worden, want dan mist die "aansluiting", die hulp. Het werkt alleen met "hart en ziel".

 

Ofschoon ik alle projecten met veel plezier en overtuiging begeleid en/of balanceer, mijn hart ligt nog steeds bij de Aarde, bij grote natuurprojecten, want in deze woelige tijden, met alle vervuilingen en de, door ontbossing, toenemende druk op de natuur, kan deze wel wat hulp gebruiken. Enne... wat zijn wij zonder natuur, zonder Aarde??? De Aarde, met haar oceanen, land, bergen, woestijnen, haar bomen, planten, dieren en ook mensen, is het toch zeker waard, dat we er zuinig op zijn, dat we van haar houden en haar behouden. Dáár doe ik het voor!

 

> De medewerkers