Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

 Hier ben je: Home > Wie zijn wij? > De medewerkers

Visie en missie

ECOintention-Practitioners

Team opleiding

De medewerkers

> Hans Andeweg

> Rijk Bols

> Nelly Kempe

> Anne Marie Backes

> Jolanda Mul

> Jolanda Poot

> Jon Marree

> Karin van Iersel

> Karina Hendriks

> Marion de Vries

> Natascha van den Ban

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Natascha van den Ban | persoonlijke informatie

 

Natascha van den Ban | ECOintention

 

 

Natascha van den Ban

Plantjes en de natuur, daar heb ik altijd van gehouden. Als kind verzamelde ik al afgebroken takken en zielige plantjes en zette ze achter in de tuin. Een plantenasiel, dat werd het :). In het groen, onder een boom kon ik uren gebiologeerd naar de kleinste dieren zitten kijken. Als student reisde ik zoveel ik kon en verzamelde de mooiste beelden van ons prachtige Aarde.

 

Mijn verbondenheid met de natuur uit zich in mijn loopbaan. Na opleidingen tot hovenier en groeningenieur studeerde ik in 2003 aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam af als tuin- en landschapsarchitect. In 2010 ben ik na bijna 15 jaar dienstverband gestart als zelfstandige. Met de natuur als inspiratiebron geef ik vorm aan een gezonde openbare leefruimte voor mens, plant en dier. Het is mijn passie om fijne, sprekende en prettig georganiseerde plekken te maken die de verbinding tussen mens en natuur kunnen verbeteren. Daarom werk ik bij voorkeur in het stedelijk landschap. Zo ontwerp ik aan grote en kleine openbare ruimten in en rond de stad zoals parken, pleinen, plantsoenen en dorpscentra, maar bijvoorbeeld ook ziekenhuisterreinen, een asielzoekerscentrum of begraafplaats.

 

In mijn persoonlijk leven en zoektocht naar gezondheid (ik had als kind flink last van astma) bracht het herstellend vermogen van de natuur mij troost en moed. Ik was gefascineerd door haar schoonheid, seizoen na seizoen. En vaak heb ik mij verbaasd over haar vitale levensenergie en krachtig verlangen om te leven. Ik ontdekte dat natuurlijke harmonie, schoonheid en balans sterk bijdroegen aan mijn welzijn. Als drijfveer brengt mij dit altijd weer op zoek naar mogelijkheden en oplossingen vanuit grotere verbanden.

 

Zo kwam ik in 2007 in aanraking met de energetische wereld. Healing Touch. Ik leerde hoe je met levensenergie het zelfgenezend vermogen van de mens kunt bevorderen. Het heeft mij, samen met coaching, een aanzienlijke verbetering in gezondheid en welzijn gebracht. Sinds een aantal jaar ben ik geheel medicijnvrij.

 

Aangezien wij mensen veel overeenkomsten vertonen met de natuur, vroeg ik mij af wat dit zou kunnen betekenen voor mijn werk als landschapsarchitect. Wetende dat bijna alle natuur om ons heen gemaakt is en beheerd wordt door de mens. Ik kwam terecht bij ECOintention. Alles is energie. Ook organisaties en natuurgebieden hebben een energieveld dat je positief kunt beïnvloeden en stimuleren tot gezonde harmonie en balans. Wat op microkosmisch niveau kan bleek ook op macrokosmisch niveau mogelijk! Ik ben meteen begonnen met de opleiding. Vanaf toen is het leven alleen maar uitdagender en rijker geworden. Ik heb een volwaardig energetisch bewustzijn ontwikkeld dat heeft geleid tot meer rust, bezieling en leven vanuit mijn hart. In de toekomst hoop ik ECOintention meer en meer in mijn werk te kunnen toepassen.

 

Met dit in het achterhoofd is kennisoverdracht en “leren door les te geven” voor mij een genoegen. Het inspireert en daagt mij uit om voortdurend op de hoogte te blijven en steeds weer te groeien in bewustzijn. Daarom ben ik sinds 2002 ook als docent werkzaam. Na les te hebben gegeven aan de Academie van Bouwkunst, de Hogeschool voor de Kunsten en Van Hall Hogeschool Larenstein volgt nu een nieuwe uitdaging. Vanaf 2016 geef ik voor het Center of ECOintention samen met Hans Andeweg de basiscursus ECOintention. Wat heb ik hier veel zin in. Ik ben benieuwd wie ik in de cursus mag ontvangen.

 

> De medewerkers