Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

 Hier ben je: Home > Wie zijn wij? > De medewerkers

Visie en missie

ECOintention-Practitioners

Team opleiding

De medewerkers

> Hans Andeweg

> Rijk Bols

> Nelly Kempe

> Anne Marie Backes

> Jolanda Mul

> Jolanda Poot

> Jon Marree

> Karin van Iersel

> Karina Hendriks

> Marion de Vries

> Natascha van den Ban

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Anne Marie Backes | persoonlijke informatie

 

Anne Marie Backes | ECOintention

 

 

Anne Marie Backes

Bijdragen aan een gezonde en inspirerende wereld: dat is mijn passie! Als jongvolwassene vond ik deze wereld in de kunsten, en dan vooral dans en theater. Ik studeerde onder meer aan de Rotterdamse Dansacademie en aan het Laban/Bartenieff Institute of Movement Studies. Al snel werkte ik als docent en choreograaf bij de Rotterdamse Dansacademie en bij het avant garde ‘Werkcentrum Dans’. Later stond ik aan de wieg van de Rotterdamse SKVR-dansschool, waar we met een team van 30 docenten lessen verzorgden voor mensen van 4 tot 80, in allerlei soorten en stijlen dans: van Klassiek ballet tot Indiase Kathak, van Jazz en HipHop tot Egyptische buikdans.

 

Als leidinggevende ontwikkelde ik me binnen een middelgrote kunsteducatie instelling. Ter ondersteuning daarvan volgde ik de coachopleiding van het ITIP: Instrument voor Hulp. Interessant is dat je dat instrument uiteindelijk zelf bent: door hoe ik zelf in relatie sta tot mijn omgeving, en van daaruit ook handel, kan ik van betekenis zijn voor mens en organisatie.

 

In de laatste 7 jaar van mijn loopbaan in de kunstsector, leidde ik een Kenniscentrum voor Cultuuronderwijs, dit keer als directeur-bestuurder. Cultuur: dat is alles wat wij mensen maken en doen. Zo anders dan “natuur”, die heel eigen wetten kent. Hans Andeweg brengt in zijn boek ‘Scheppend leven’ beide essenties bij elkaar. Dat heeft me enorm gegrepen, en was dan ook aanleiding om wat meer van hem en het team van Center for Ecointention te gaan leren.

 

In februari 2019 heb ik de opleiding bij het Center afgerond. Aansluitend heb ik het tweede leerjaar bij Ecointention meegemaakt als begeleider en coach van 10 cursisten. Dat was enorm leuk om te doen, heel bijzonder om mee te maken hoe een energetische balancering bedding geeft aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Intussen heb ik een zevental organisaties begeleid met een balancering – traject, en liggen er weer nieuwe uitdagingen op dit gebied in het verschiet.

 

Bij het Center for ECOintention zal ik het komende jaar wederom de cursisten uit het tweede jaar begeleiden! Heerlijk!

 

> De medewerkers