Muziek Hans Andeweg

De zomerhit 'En France' van Hans Andeweg

Ook te beluisteren op de streamingdiensten waaronder

  • Spotify, Tidal, Apple music, YouTube, etc.

Releasedatum 02-07-2022

Drieluik: Alles verandert op Aarde

Deel 1 – Alles verandert 4.00 min.
Deel 2 – Met Rosalinde in het licht 4.13 min.
Deel 3 – Aarde 3.42 min.

‘Alles verandert op Aarde’ beschrijft onze reis van angst naar vertrouwen, van donker naar licht, van alleen naar samen en van ego naar eco die we allemaal, op onze eigen manier maken in deze turbulente jaren.

  • Deel 1 ‘Alles Verandert’ beschrijft dat we alleen verder komen door te veranderen, door los te laten.
  • Deel 2 ‘Met Rosalinde in het Licht’ is een reisbeschrijving van angst naar vertrouwen, van donker naar licht.
  • Deel 3 ‘Aarde’, in deel 3 komt alles samen in verbinding met het grote geheel: onze Aarde.
Hans Andeweg: zang & akoestisch gitaar

Puk van Hout: zang, piano & altsaxofoon
Geluidsopnames: René Bloks, Artichoque Recording, Tilburg
Video-opnames en editing: Pieter Wackers
Tekst, muziek en arrangementen: Hans Andeweg

Drieluik: De drie delen samen!

Waarom het drieluik ‘Alles verandert op Aarde’?

Sinds mijn kindertijd hoor ik muziek in mijn hoofd, van simpele melodieen tot orkestrale symfonieen. Het maakt mij blij en geeft hoop en vertrouwen.

In 1989 werkte ik als onderzoeker in de biologische landbouw. In het weekend probeerde ik als zanger-cabaretier carrière te maken, want mijn hoofd zat bij de wetenschap, maar mijn hart bij de muziek. Ik nam dat jaar tien eigen liedjes op over gezonde voeding en milieuvriendelijke boeren, hopend dat mijn levensweg zo duidelijk zou worden en ik voortaan mijn hart mocht volgen.

De kritieken waren lovend, maar de verkoop stokte. Teleurgesteld en in de put nam mijn leven een onverwachte wending; ik ontmoette Irene Lutz en Marion Hoensbroech (nu von Ginant), die mij uitnodigden om met hen de resonantietherapie (nu ECOintention) te ontwikkelen.

Het werd, en is nog steeds een unieke ontdekkingsreis over een weg, die je niet kan gaan door te kiezen voor het één of het ander, maar alleen door het één met het ander te verbinden, dus hoofd met hart. Zo werd één plus één gelijk aan drie en ging de muziek op een lager pitje.

Alles verandert op Aarde

Tijdens de coronapandemie kwam een oude hartewens naar boven om met muziek een hoopvol geluid te laten klinken. Als één moment daarvoor geschikt is, dan is het de bijzondere tijd waar we nu in leven. Zo gezegd, zo gedaan …. de muziek kreeg weer ruimte om te zingen en te swingen.

Zoekend naar repertoire bleken twee nieuwe liedjes ‘Alles verandert’ en ‘Met Rosalinde in het licht’, aangevuld met het eerder geschreven ‘Aarde’ een mooi drieluik te vormen, dat de titel ‘Alles verandert op Aarde’ kreeg.

‘Alles verandert op Aarde’ beschrijft onze reis van angst naar vertrouwen, van donker naar licht, van alleen naar samen en van ego naar eco die we allemaal, op onze eigen manier maken in deze turbulente jaren.

Foto's studio opname

Met vereende krachten

Zoekend naar een pianist(e) om mij te begeleiden, vond ik Puk van Hout, die niet alleen piano, maar ook alt- en tenorsaxofoon bleek te spelen en tevens mooi zingt. Er klonken meteen meerstemmige arrangementen in mijn hoofd. We oefenden twee middagen en gingen twee middagen de studio in, waar René Bloks alles vakkundig registreerde.

Pieter Wackers maakte opnamens van de ‘making of’ en verwerkte deze in prachtige videoclips, waarin beelden van de natuur en onze blauwe planeet het verhaal van ‘Alles verandert op Aarde’ vertellen, want het gaat in deze tijd niet om ons persoonlijk, maar wij als deel van het grote geheel.

Puk, René en Pieter, heel hartelijk bedankt voor de samenwerking en jullie hulp bij het waarmaken van mijn hartewens. Ik ben heel blij met het resultaat en hopelijk is de luisteraar-kijker dat ook. ‘Alles verandert op Aarde’ en dat betekent: niet wachten, maar aan de slag met vereende krachten!

Hans Andeweg