Home  ˇ  Wat is ECOintention?  ˇ  Wie zijn wij?  ˇ  Bedrijven & Natuurgebieden  ˇ  Cursussen & Opleidingen  ˇ  Nieuws  ˇ  Agenda  ˇ  Folders  ˇ  Boeken  ˇ  Site map  ˇ  Contact

 Hier ben je: Home > Cursussen & opleidingen

ECOintention I

ECOintention II

ECOintention III

ECOintention IV

ECOintention Intensive

ECOintention Oefendagen

Intuītieve Ontwikkeling

Ervaringen afgestudeerden

Bijscholing

Afgestudeerden

Klachtenprocedure

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring

 

 

 

Inschrijfformulieren!

 

 

 

Folder Intuītie Intensive (pdf)

 

 

 

Cd - Je hart als kompas

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Intuītieve Ontwikkeling

Intuītieve Ontwikkeling verplicht

Voor het 3e jaar van opleiding tot ECOintention Practitioner is Intuītieve Ontwikkeling verplicht. Je mag dit onderdeel afronden tijdens het derde jaar. We raden je aan Intuītieve Ontwikkeling te volgen tijdens het eerste of tweede jaar omdat je er dan, vanuit de opleiding gezien, de meeste tijd voor hebt.

 

Wat is Intuītieve Ontwikkeling?

Intuītieve Ontwikkeling is leren vertrouwen op informatie die vanuit je innerlijk komt. Het is gebaseerd op de boeken en het werk van Linda Keen en Aart de Waard. Om je intuītie toegankelijk en zuiver te krijgen leer je eerst je binnenwereld helder te maken. Daartoe is bewustwording van energie nodig. Naast het leren vertrouwen op je eigen intuītie gaat het vooral om het praktisch leren omgaan met energie. Jouw individuele groeiproces staat centraal. Het devies is “HALLO” zeggen naar wie en wat je op dit moment bent, en met beide voeten op de grond plezier hebben in je geestelijke groei.

 

Waar kan ik een cursus Intuītieve Ontwikkeling volgen?

Intuītieve Ontwikkeling wordt op veel plaatsen in Nederland gegeven. Mens en Intuītie in Amersfoort en Eindhoven (www.mensenintuitie.nl) en het CLI in Utrecht (www.cli.nl) startten de eerste cursussen en opleiding in jaren tachtig. Zij doen dit nog steeds, maar ondertussen hebben zij veel navolgers die vergelijkbare cursussen aanbieden. Vaak met andere accenten, om zich van elkaar te onderscheiden. Mens en Intuītie en het CLI bieden kwaliteit. Tussen de andere instellingen zit kaf en koren. Wij hebben er de afgelopen jaren veel zien komen en gaan.

 

Center for ECOintention werkt veel samen met Jellie Keuning - Jouw Hart als Kompas. Jellie verzorgde twintig jaar cursussen bij Mens en Intuītie en heeft daar veel lesmateriaal ontwikkeld. Zie voor haar opleidingen www.jouwhartalskompas.nl

 

Je mag zelf weten waar je Intuītieve Ontwikkeling volgt. Kijk/voel wat het beste bij je past; plaats, data en prijs kunnen daarbij een overweging zijn. Om een indruk te krijgen van de kwaliteit kun je kijken naar een registratie bij het CRKBO (Centaal Register Kort Beroepsonderwijs), hoelang de instelling al bestaat en hoe de website en de cursussen zijn opgebouwd.

 

De onderwerpen en de lengte van de cursus Intuītieve Ontwikkeling (108 sbu) die je elders volgt, moeten wel overeenkomen met de cursus Intuītieve Ontwikkeling van Mens en Intuītie. Dit hebben wij met het CRKBO afgesproken. Deze informatie vind je hieronder zodat je kunt vergelijken. Kijk dus of deze onderwerpen en lengte overeenstemmen met de cursus die jij hebt uitgezocht. Als je twijfelt, kun je de inhoud en lengte van deze cursus Intuītieve Ontwikkeling met de website van de instelling naar ons mailen. Wij kijken naar de cursus. Alleen een instelling en/of website gaan we niet op kwaliteit beoordelen.

 

 

 

 

Kan ik vrijstelling voor Intuītieve Ontwikkeling krijgen?

Je kunt voor delen of voor het hele onderdeel Intuītieve Ontwikkeling vrijstelling krijgen als je eerder Intuītieve Ontwikkeling of vergelijkbare cursussen hebt gevolgd. Schrijf deze op en laat zien waar de bovenstaande onderwerpen voorkomen en hoeveel sbu de lessen hadden. We zullen dit dan met je overleggen.

 

Inhoud en lengte van Intuītieve Ontwikkeling bij Mens en Intuītie

De drie trimesters Intuītieve Ontwikkeling bestaan elk uit 12 wekelijkse lessen van 3 uur (= 3 x 12 x 3 = 108 s.b.u, studiebelasting uren). Zij bestrijken samen een jaar en zijn een innerlijke ontdekkingsreis langs energiepatronen in je aura en chakra’s. Bij Mens en Intuītie vormt Intuītieve Ontwikkeling de vooropleiding voor het Healingjaar. Voordat je met andere mensen kunt werken is het belangrijk om de basisprincipes van intuītieve waarneming te leren en die op jezelf te kunnen toepassen. Deze vaardigheden leer je aan de hand van geleide meditaties en praktische oefeningen.

 

Trimester 1

In het eerste trimester leer je de grondbeginselen van meditatie. Daarbij komen ondermeer de volgende onderwerpen aan bod: gronden, ademhalen, centreren en praten met je lichaam, gronden en incarneren, aura’s en chakra’s schoonmaken, onderscheiden van eigen en vreemde energie, psychische zelfverdediging, vergeving, groei en verandering, energie laten stromen; neutraliteit en humor, zelfbeelden transformeren, contact maken met je Innerlijke Leiding.

 

Trimester 2

In het tweede blok richten we ons specifiek op de chakra’s. Via meditatietechnieken leren we in beter contact te komen met ons Hoger Zelf en onze energie. Deze lessen kunnen alleen gevolgd worden na afronding van het eerste blok. Wanneer de informatie van de eerste twee blokken voldoende geīntegreerd is kan het derde blok gevolgd worden.

 

Trimester 3

Het derde trimester omvat de volgende onderwerpen: communicatie-koorden, kleureninterpretaties en individuele beleving, mannelijke en vrouwelijke energie ( yin-yang ), communiceren met spirituele gidsen, de twee kanten van het ego, zelfgenezing en gezondheid. In het derde trimester leer je onze 10 punten meditatie: de belangrijkste aandachtspunten van onze meditatie veranker je in je vingers, die daarmee als mudra’s op ieder moment, - waar dan ook -, kunnen worden toegepast. Meditatie is dan niet meer iets wat je op een kussen doet in je meditatiekamertje, maar overal, wanneer dan ook.

 

 

 

 

 

 

> Lees verder Ervaringen afgestudeerden