Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

 Hier ben je: Home > Bedrijven & Natuurgebieden > Resultaten
Wat kunnen wij voor je betekenen?

Midden- en kleinbedrijf

Onderwijs- en educatiecentra

Culturele en recreatieve Instelling

Natuur- en landgoederenbeheer

Land- en tuinbouwbedrijven

Veehouderij

Bomen- en plantenteelt

Evenementen en samenwerking

Projectenoverzicht

Resultaten

> Quotes beheerders

> Onderzoek 2014

> Onderzoek 2008|2007|2005

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Quotes beheerders

Gevraagd naar hun ervaringen, hebben wij een aantal uitspraken van beheerders verzameld, wiens bedrijf of natuurgebied met ECOintention is gebalanceerd.

 

Alles groeit beter...

“Alles groeit beter. Ook de nieuwe percelen deden het beter dan vorig jaar. De hagel heeft veel maďsplantjes beschadigd. Bij ons in de buurt is dat niet het geval. Onze maďs staat er excellent bij. Het voelt goed aan. Het heeft ons als mens veranderd in denken en doen. Ook hebben we 8ha grond van Staatsbosbeheer bij kunnen pachten.”

 

Iedereen lijkt zijn plaats te weten of deze te vinden...

“Er zijn zeker een hoop dingen in de goede richting veranderd sinds we met de ECOintention behandeld worden. Zo is de situatie met de medewerkers op het landgoed een stuk verbeterd. Iedereen lijkt zijn plaats te weten of deze te vinden. Dit geeft een veel betere structuur aan onze organisatie. Ook de onderhandelingen met de diverse instanties verlopen voorspoedig en dit is wel eens anders geweest. De waterschapslasten zijn gehalveerd. Voor de jachtpacht en het houtbeheer lijken goede afspraken gemaakt te kunnen worden. Voor de bossen is het een goed jaar geweest.”

 

Alle neuzen gingen in dezelfde richting staan...

“Mijn ervaringen tot het gebeuren zijn beslist positief. Persoonlijk heb ik de indruk dat er veel gebeurd en gerealiseerd is afgelopen jaar. Zelfs harde ingrepen zoals het ontslaan van twee vaste medewerkers zijn uiteindelijke het onderlinge vertrouwen en enthousiasme ten goede gekomen. Alle neuzen gingen in dezelfde richting staan en dat werkte zeer motiverend, inspirerend en creatief.”

 

In een rustiger vaarwater terecht gekomen...

“Toen wij besloten ons bedrijf te laten balanceren waren wij positief kritisch. Kritisch, omdat wij niet wisten wat ons te wachten stond. Positief: omdat we aanvoelden dat het anders kon en mocht. Zo doorgaan zou onze ondergang betekenen. Wij zaten voordat we met ECOintention begonnen, in zeer grote problemen. Mentaal waren wij bijna gesloopt. Dank zij de ECOintention zijn weliswaar de problemen nog niet geheel opgelost, maar we zijn in een rustiger vaarwater terecht gekomen. We hebben geen spijt dat we deze stap hebben genomen en zien de toekomst weer rooskleurig tegemoet.”

 

Je ook daadwerkelijk dat doel bereiken kan...

“Toen mij gevraagd werd of ik mijn medewerking wilde verlenen aan iemand die m.b.v. ECOintention een positievere uitstraling aan het recreatiegebied Nulde-Horst wilde geven, was mijn eerste reactie dat het waarschijnlijk allemaal abracadabra was. Nu ben ik van mening dat als je zelf duidelijk omschrijft wat je voor een succes wilt boeken en dat doelgericht nastreeft je ook daadwerkelijk dat doel bereiken kan.”

 

Geholpen bij het op de goede weg komen en om goed gegrond te zijn...

“Wij zijn blij met de zorg, grote zorgvuldigheid en professionaliteit van de begeleiding van ons All Win project door ECOintention. Door de periodieke gesprekken met de begeleiders en de resultaten van de 14daagse metingen worden we geholpen bij het op de goede weg komen en om goed gegrond te zijn. Ook voor ons gevoel kloppen de metingen helemaal met wat er in de praktijk gaande is.”

 

2e Beste natuurwinkel van Nederland 2004...

“Bij het bereiken van de tweede plaats in de landelijke competitie ‘Beste natuurwinkel van Nederland 2004’ kwamen veel positieve reacties los. Duidelijk bleek dat klanten de winkel als zeer prettig ervaren en dat ze waardering voelden voor service en inzet van de medewerkers. Dat was voor de beheerders een belangrijke opsteker.”

 

Een welkome ondersteuning...

“De ECOintention is een welkome ondersteuning geweest om het omkeringsproces van destructie naar opbouw te realiseren. Het fysiek opruimen van de rommel op landgoed is noodzakelijk geweest, maar ook de ‘rommel’die er al lag van de afgelopen dertig jaar. De ECOintention heeft er mede toe geholpen om een nieuwe fase te realiseren op Landgoed De Reehorst.”

 

 

Resultaten

> Quotes beheerders

> Onderzoek 2014

> Onderzoek 2008|2007|2005