Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact
 Hier ben je: Home > Agenda

 

Folder Zoektocht naar het paradijs Studiedag 5 juni 2016

 

 

 

Inschrijfformulieren!

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Studiedag Zoektocht naar het paradijs | 5 juni 2016

'Weten wij alleen iets van het landschap... of weet het landschap ook iets van ons?'

 

Een dag met inspirerende presentaties en verrassende workshops. Leidraad is het boek ‘Zoektocht naar het paradijs‘ van Arita Baaijens en de bijbehorende tentoonstelling in De Ketelfactory, Schiedam. Bioloog Hans Andeweg en ontdekkingsreizigster Arita Baaijens vertellen 's ochtends hun verhaal. 's Middags doe je praktische ervaring op in workshops: waarnemen van de energie van bomen, kunstwerken en de omgeving. Beleef in Schiedam het veld van de Altai en de energie van heilige plekken in Siberië. Ook bezoek je de tentoonstelling Search for Paradise en aan het einde van de dag heb je vrij toegang tot Snapshot, de overzichtstentoonstelling van De Ketelfactory.

 

 

 

Foto Arita Baaijens

 

 

Achtergrond
De vraag of de relatie mens-natuur wederkerig is loopt als een rode draad door het werk van Arita Baaijens, die de afgelopen zeven jaar te paard door Siberië trok. Plaatselijke herders geloven in bezielde natuur, natuurgeesten en krachtplekken. Als bioloog geloofde Arita in een andere werkelijkheid. Wie heeft er gelijk? Zou ze die 'andere' werkelijkheid kunnen waarnemen als zij zich onbevangen zou opstellen? Ja, zo blijkt. Vergelijk landschap met een schilderij van Rothko of Van Gogh. Het 'iets' dat de ziel van de kijker beroert zit 'm niet in de zichtbare onderdelen. Zo is het ook met natuur.

 

Volgens Hans Andeweg, oprichter van Center for ECOintention, is alles energie en heeft alles bewustzijn. Door zijn jarenlange ervaring met het verbeteren van de energie in de natuur en bedrijven, heeft hij geleerd dat de relatie tussen mens en natuur bezield en levendig is. Iedereen kan levensenergie, het ‘iets’, waarnemen als uitstraling. De enige voorwaarde is dat je innerlijk ontspannen bent. Om dat te illustreren nam hij Arita mee naar het Speulderbos op de Veluwe, waar zij een aantal experimenten uitvoerden. Niks hocus pocus, wel bijzonder resultaat. Beide waren zo enthousiast over de samenwerking dat zij besloten een bijeenkomst te organiseren. Wees welkom op deze bijzondere studiedag.

 

 

 

Foto Arita Baaijens

 

 

Arita Baaijens

Arita Baaijens is ontdekkingsreizigster, bioloog en schrijfster. Na twintig jaar door woestijnen trekken met kamelen vond ze een nieuwe uitdaging in de ruige bergen van Centraal-Azië, waar zij te paard op zoek ging naar Shambhala en het vermogen om een onbekende cultuur onbevangen tegemoet te treden behoorlijk op de proef werd gesteld. Ze ontving internationale erkenning en prijzen voor onderzoek naar de betekenis van heilig landschap. In 2014 ontving zij de internationale Women of Discovery Humanity Award en werd ze door de Spaanse Geografische sociëteit uitgeroepen tot Traveler of the Year 2014. Over haar reizen publiceerde ze onder meer ‘Een regen van eeuwig vuur’, ‘Woestijnnomaden’ en het bekroonde ‘Desert songs’. In januari 2016 verscheen haar nieuwe boek ‘Zoektocht naar het paradijs: een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië’ (Uitgeverij Atlas Contact). www.aritabaaijens.nl

 

Hans Andeweg

Ir. Hans Andeweg studeerde biologie aan de Universiteit Wageningen. Hij was hoofd van de landbouwafdeling van het Louis Bolk Instituut in Driebergen. In 1990 ging hij in Duitsland werken bij het Instituut voor Resonantietherapie (IRT) om mee te helpen aan de ontwikkeling van een methode om op grote schaal zieke bossen en bedrijven te vitaliseren. Dit leidde tot een opdracht van Michael Gorbatsjov, oud president van Rusland. Deze resonantietherapie was zeer succesvol maar Hans miste de betrokkenheid van de mensen ter plekke. Hij schreef daarom de boeken ‘In resonantie met de natuur’ en ‘Scheppend leven’ waaruit ECOintention ontstond. Zijn boeken zijn in meerdere talen verschenen. Center for ECOintention verzorgt een vierjarige beroepsopleiding tot ECOintention Practitioner en vitaliseert jaarlijks meer dan 100 bedrijven en natuurgebieden in binnen- en buitenland.

 

 

 

Foto Arita Baaijens

 

 

Praktisch
Studiedag ‘Zoektocht naar het paradijs‘
Zondag 5 juni van 09:45-18:00 uur
In en rondom De Ketelfactory, Hoofdstraat 44, Schiedam
Kosten 125,- (incl. gezonde lunch, koffie/thee, toegang 2 tentoonstellingen)
Reserveren vindt plaats op volgorde van betaling / aanmelding
Aanmelden kan via de inschrijfformulieren op onze website.

 

 

 

 

Programma
09:45 - Inloop, koffie en thee
10:00 - Welkom
10:15 - Lezing Arita Baaijens: Zoektocht naar het paradijs
11:00 - Pauze, koffie, thee, lekkers
11:30 - Lezing Hans Andeweg: Iedereen kan energie waarnemen en communiceren met de natuur.
12:15 - Gezonde lunch met lokale ingrediënten
14:00 - Workshops, 1e ronde, keuze uit 5 workshops door Arita Baaijens, Hans Andeweg e.a.


• Zoektocht naar het paradijs: Leven op de rand van het mysterie
• Beleef het veld van de Altai en zijn heilige plekken.
• Ervaar de energie van bomen met een hoekroede en je handen.
• Maak contact met het wezen van een kunstwerk.
• Bodemuitstraling en kosmische instraling: maten voor vitaliteit en management.


15:15 - Wisselen
15:30 - Workshops, 2e ronde, keuze uit 5 workshops (zie boven)
16:45 - Pauze koffie, thee, lekkers
17:15 - Muzikale afsluiting van de dag
17:30 - Napraten, bezoek aan Snaphot